Univerex - a képzett magyar szakemberek és a tisztességes bajor fémipar találkozási pontja

Lehet, hogy Te hiányzol a bajor csapatból?

Gépösszeszerelő szakembereket keresünk német nyelvtudással a kinti magyar gárdába – hosszútávra, változatos munkára, tisztességes feltételekkel

Miért válassz minket?

 • 27 évnyi szakmai tapasztalat német munkában
 • Elégedett Dolgozók és Megbízók
 • Jogszabályok betartása
 • Hivatalos, orvosi ügyek intézése, tolmácsolás
 • Online némettanulási lehetőség

3 dolog amit tőlünk biztosan megkapsz

Modern munkakörülmények

Egyfős, bútorozott szoba, közös helyiségekkel

Tervezhető, korrekt fizetés

Ez az ajánlat NEKED szól, ha úgy érzed,

Itt az idő hogy becsületes munkából tisztességesen megélhess

Családodat is jobban támogatnád, de mégsem tőlünk nagyon távol

A lépést már megtetted, de munkahelyeddel nem vagy elégedett

Mindezt anélkül szeretnéd, hogy munka után ki lennél facsarva

Szaktudásodat szívesen kamatoztatnád, sőt fejlesztenéd is

A munkában megérteted magad németül, még ha csiszolható is

Szeretnél csapatban dolgozni és hosszabb távban gondolkodsz

Kellemesebben telik az idő magyarokkal a munkában, szálláson

(Szinte) minden, amit a munkáról érdemes tudnod

Hol fogsz dolgozni?

München közelében egy 300 fős, CNC megmunkáló központokat gyártó üzemben. 20-25 egykori magyar dolgozónk már kint van, többen már 10 évnél is régebb óta, ezért nem fogod elveszettnek érezni magad és lesz melletted, aki segít a betanulásban és megérteni, amit a németek mondanak Neked (ha eleinte még nem ismernél minden szót).

Ez a családi vállalkozás több mint 65 éve áll biztos lábakon, folyamatos fejlesztéssel stabil növekedést fenntartva. Dolgozóinak közvetlen munkahelyi légkört teremt, nyugodt munkatempót kínál, és tisztességes megélhetést biztosít. Éppen ezért nem meglepő, hogy több egykori magyar dolgozónk is tőlük megy nyugdíjba.

Milyen feladataid lesznek?

CNC-gép alkatrészeket, rendszereket kell majd összeszerelned mechanikusan. Ezen kívül számítunk rád a hibakeresésben és azok elhárításában.

Mennyi időre szól az állás?

Hosszútávra tervezünk Veled, ezért arra kérünk, hogy csak akkor jelentkezz, ha Te sem csak pár hónapos kiruccanásban gondolkodsz. Olyan munkáról van szó, amit egy részletes betanulási szakasz előz meg, ezért a cég azt szeretné, ha minél tovább náluk maradnál.

Mennyi lesz a fizetésed?

Ha rendelkezel a Megbízó által elvárt szaktudással szakmai gyakorlattal és német tudással, akkor az órabéred bruttó 14,5 EUR-tól indul, ami havonta 2.500 EUR bruttó bért jelent, nettóban kb.2.000 EUR (átlag havi 173 órával számolva). Ehhez jön 15% túlórapótlék, illetve bruttó 1.000 EUR prémium minden ledolgozott évet követően. Évente 26 nap szabadságodra, és a kb. 10 bajor ünnepnapra 100 % bért fogsz kapni fizetve.

Hogyan leszel alkalmazva?

Magyar bejelentéssel (azaz kiküldetés A1 igazolás alapján, amiről azt érdemes tudnod, hogy legfeljebb 24 hónapig érvényes, de a lejárat után 2 hónappal mindig újabb 24 hónapra hosszabbítható). Ezért csak a magyarországi átlagkereset (433.700 Ft) után kell TB járulékot fizess (ezzel kb. havi 300 EUR előnyben leszel a német alkalmazással szemben).

Kezdő némettudással is jelentkezhetsz?

A válasz igen. A magas szintű nyelvtudásnál nekünk fontosabb az, hogy mennyire vagy jó a szakmádban. Az alapfokú német már elég lehet kezdésként. Ha a sikeres kinti vagy online interjú előtt szeretnéd felfrissíteni a tudásodat, ebben online némettanárunk segít Neked díj ellenében. A munka megkezdésétől pedig saját költségünkön biztosítjuk heti 1-2 alkalommal az online német oktatásodat, mert Megbízónk velünk is akkor elégedett, ha dolgozóinkkal minél jobban tudnak németül kommunikálni.

Ki intézi az adózási, orvosi, egyéb ügyeidet?

Szívesen segítünk munkahelyi problémaid kezelésében, adózási, banki ügyeid intézésében, tolmácsolunk az orvosnál, ha egészségügyi problémád van, sőt német adótanácsadónkon keresztül a német adóvisszatérítést és családi pótlék igénylést is megoldjuk, mindezt a saját költségünkön, és hogy Te a munkára koncentrálhass.

Hogy alakul a munkaidő?

A megszokott rend szerint: heti 40 óra, kizárólag nappali műszakban (H-CS 7-16 óra között, P 7-14:45). Reggeli pihenő idő 15 perc, ebédidő félóra, amelyekre nem jár fizetés szokás szerint. A túlórát 15%-os pótlékkal fizetjük ki (változó, hogy mennyit kell vagy lehet pluszban maradni, de legfeljebb napi 2 óra lehetséges).

Milyen gyakran utazhatsz haza?

26 nap szabadság jár évente, a túlórák lecsúsztatásával ez kiegészíthető, ha többet szeretnél a hazautazni a családodhoz. A cégnél minden évben dec. 22-től január 6-ig leáll a termelés, emiatt erre az időszakra 7-8 nap szabadságot kell kivenned, tartalékolnod, illetve az összegyűlt túlóráid csúsztatását is felhasználhatod rá. A többi szabadnapoddal Te rendelkezhetsz, de a csoportvezető jóváhagyása mindig szükséges hozzá.A részletekről szívesen tájékoztatunk, miután regisztráltál és jelentkeztél az állásra.
További kérdéseid esetén pedig nyugodtan hívj fel minket vagy írj nekünk.Itt fogsz élni

Jó helyen leszel: Budapesttől 650 km-re, egy hangulatos bajor kisvárosban, Münchentől 20 km-re, az autópályától két percnyire. Tehát a megközelíthetőségre nem lesz panaszod.

Akkor sem, amikor a munkahelyed elérhetőségéről van szó, mert 100 méterre laksz majd tőle, karnyújtásnyira a bevásárló központtól. Kétszintes munkásszálláson fogsz lakni, többnyire korábbi magyar dolgozóinkkal egy házban, de egyszemélyes, 14 m2-es bútorozott szobában. A konyha, a fürdő és a WC közös használatú. Az alapvető bútorokat (ágy, matrac, szekrény, éjjeliszekrény) természetesen mi biztosítjuk, Neked csak az olyan apró kiegészítőkről kell gondoskodnod, mint az ágynemű, a tisztálkodószereid vagy az evőeszközök. Bővebben...

Bajor hangulat

A környéket egyébként nemcsak Németország, hanem Európa legszebb és leghangulatosabb vidékei között tartják számon. Nagyon könnyen szervezhetsz egész napos programokat a közelben fekvő Alpokba, megannyi tó és folyó mellé, a hangulatos történelmi kisvárosokba, München rengeteg kikapcsolódási lehetőséget tartogat Számodra.

Ráadásul a kikapcsolódás biztosan kényelmes és könnyen tervezhető lesz, mert a tömegközlekedés jól szervezett és a közút-, valamint a kerékpárút-hálózat kiváló az egyik leggazdagabb német tartományban. A szupermarketekben nagy választékot találsz, a hazainál kedvezőbb árakon.

A bajorok ilyen életkörülmények között érthető módon többnyire jó kedélyűek, nyugodtak, türelmesek, és ami a Számodra fontos lehet, segítőkészek is.

Te lehetsz a mi emberünk, ha

 • nem okoz gondot a német nyelvű műszaki rajzok olvasása és alkalmazása sem
 • önállóan megoldold a Rád bízott feladatokat
 • jól érzed magad egy összetartó csapatban
 • a hidraulikus és a pneumatikus egységeket is ismered
 • alapfokon beszélsz németül
 • lelkiismeretesen végzed a munkádat, képes vagy érte felelősséget vállalni

Lépéselőnyben vagy, ha

 • tapasztalatot szereztél komplexebb gépek összeszerelésében
 • középfokú német nyelvtudásod van
 • dolgoztál már Ausztriában vagy Németországban
 • angol nyelvtudással is rendelkezel
 • van EU TB kártyád (ha nincs, elmondjuk a teendőket)
 • B típusú jogosítványod van
 • kaptál Covid-19 elleni oltásokat (nyugateurópai vagy amerikai típusút)

Így néz ki a jelentkezés és a kiválasztás

1
1

Kattints a „Jelentkezem” gombra, regisztrálj, majd a visszaigazoló e-mail „jelentkezési lap” linken töltsd ki kérdőívünket néhány kattintással.

2
2

Töltsd fel fényképes önéletrajzod – lehetőleg magyar és német nyelven is (a fordításában segítünk, ha kéred). Ha így nem sikerül, küldheted e-mailen.

3
3

Egyeztetünk Veled egy személyes találkozót a budapesti irodánkba, ahol megnézzük, passzolnak-e a Te elképzeléseid és a Megbízónk elvárásai.

4
4

Kiajánlunk a német cégnek, aki 2-3 héten belül visszajelez. Ha az állást már betöltötték, vagy nem Téged választottak, keresünk másik Neked való állást.

5
5

Ha minden klappol, a kíséretünkben behívnak Téged egy jó hangulatú bemutatkozó beszélgetésre, hogy közelebbről is megismerjétek egymást.

6
6

A sikeres interjú után megmutatjuk, hol és kikkel fogsz együtt lakni, ha kiköltözöl. Ne aggódj, az előszűrés miatt ez szinte mindig sikeres volt eddig.

7
7

Hazajövünk és 1 héten belül már tudni fogjuk a kiválasztás eredményét. Ekkor már csak a hivatalos ügyintézésen múlik a munkakezdés időpontja.

Nagyon pörögnek az események, részünkről az egész folyamat 3-4 hét alatt le tud zajlani, a többi már csak a te rugalmasságodon múlik.

További részletek is érdekelnek a jelentkezésről

1. Jelentkezés

A jelentkezés úgy zajlik, hogy az állásajánlat alján található mini űrlapon megadod a nevedet, e-mail címedet és telefonszámodat, hogy kapcsolatba léphessünk Veled (valamint egy jelszót is megadhatsz a profilodba való későbbi belépéshez). Ezzel egyúttal regisztráltál is az oldalunkra, és eljutottál az adatlap kitöltéséhez. Nálunk a legnagyobb biztonságban érezheted Magad és a személyes adataidat (erről bővebben az űrlap alatt lenyitható linkekben találsz tájékoztatást). Ha még nem vagy biztos, hogy készen állsz az adatlap kitöltésére, innen átnavigálhatsz a „Segítünk” oldalra, hogy megtudd, milyen lesz Neked velünk együtt dolgozni. Ne aggódj, a „Segítünk” oldal alján szintén jelentkezhetsz a kiválasztott állásra.

A regisztráció befejeztével kapsz tőlünk egy visszaigazoló e-mailt, ahol a linkre kattintva bármikor elkezdheted vagy folytathatod 20 kérdésből álló adatlap kitöltését, jobban mondva csak ki kell választanod a megfelelő válaszokat. Ez mindössze 1-2 percet vesz igénybe, mi viszont e nélkül nem tudjuk továbbítani a jelentkezésedet Megbízónk felé, hiszen ők a válaszok

2. Önéletrajz feltöltése

Önéletrajzodat szintén a visszaigazoló e-mailben lévő linkre kattintva egyszerűen feltöltheted, vagy ha belépsz az oldalunkon az fiókodba. Ha a telefonodon nem elérhető, szívesen megvárjuk, amíg számítógép elő kerülsz, csak arra vigyázz, hogy ne fuss ki az időből, mert sok jelentkezőre számítunk.

3. Személyes találkozó

Ha ezek után megfelelőnek tartunk erre, vagy más hasonló állásra, felvesszük Veled e-mailen vagy telefonon a kapcsolatot és egyeztetünk Veled egy barátságos hangulatú bemutatkozó találkozást irodánkba, ahol minden kérdésedre választ kapsz. Ha túl nagy utat kellene emiatt megtenned, az interjú Skype-on vagy telefonon keresztül is megoldható.

4. Kiajánlunk

Ha a beszélgetés során kialakul köztünk a bizalom és látunk egymásban perspektívát, akkor átadjuk Neked a szerződésmintákat átnézésre. Ha mindent rendben találtál bennük, és továbbra is érdekel az állás, anyagodat továbbítjuk Megbízónk részére.

5. Németországi interjú

Az interjú alkalmával megmutatják Neked a munkahelyet és azt, hogy kikkel dolgoznál együtt. Te pedig mesélhetsz a terveidről, tapasztalataidról. Ha eközben jól esne némi támogatás, szívesen elkísérünk az interjúra. A kiutazásban és a szállásban is segítségedre tudunk lenni. Velünk is kiutazhatsz, vagy intézheted saját magad is, de az utazási költségeidet megtérítjük.

6. Megmutatjuk a szállást

Az interjú után pedig abban a házban tudunk Számodra egy éjszakára ingyenes szállást biztosítani, ahol egyébként is lakni fogsz, ha nálunk dolgozol majd.

7. Szerződés

Ha Megbízó Téged választ, aláírjuk Veled a munkaszerződést és megtesszük a bejelentésedet. A munkakezdés időpontja attól is függ, hogy jelenlegi munkahelyeden mennyi felmondási időd van, vagy hogyan tudsz ettől eltérően munkáltatóddal megegyezni. A másik befolyásoló tényező, hogy ha jelenleg külföldön, külföldi bejelentéssel dolgozol, akkor a felmondásod után 30 napra be kell legyél jelentve a magyar TB-be, aminek többféle módja is van (a részleteket itt találod), és segítünk is Neked ebben.Miután regisztráltál és jelentkeztél az állásra, a legfontosabb témákról letölthetsz a fiókodban egy minden részletre kiterjedő leírást.Mi vagyunk az Univerex – egy kétgenerációs családi vállalkozás

Több mint 27 éve édesapánk megálmodott egy céget, ahol a dolgos magyar kezek és a korrekt német Megbízó cégek egymásra találhatnak.

Szerintünk, aki túl sok mindenhez ért, semmihez sem ért igazán, ezért mi egy speciális területre, a fémipari finommegmunkálásra, gépgyártásra és gépösszeszerelésre fókuszálunk, vagyis leginkább ezekbe a pozíciókba keresünk képzett magyar szakembereket.

Hogy mennyire értünk mi a fémipari és gépgyártási szakmunkákhoz? Nálad biztosan nem jobban. De nem is ez a dolgunk, hanem az, hogy minden feltételt megteremtsünk ahhoz, hogy Te biztonságban és otthon érezd magad külföldön, hogy nyugodtan dolgozhass, és hogy gondoskodhass a családodról. A német ügyek intézésében pedig 27 évnyi tapasztalattal legalább annyira vagyunk profik, mint Te a saját szakmádban.

Nálunk mindenki hosszútávra tervez

 • A Megbízó cégek azért, mert olyan munkakörökbe keresnek embert, ahova több hónap vagy akár egy év a betanulási idő.
 • A munkavállalók pedig azért, mert olyan állásra vágynak, ahol nem pótolhatók egykönnyen.

A hosszútáv nálunk nem üres ígéret: vannak olyan volt munkavállalóink, akik 15-20 éve ugyanannál a cégnél dolgoznak, ahová mi vittük őket (többen onnan fognak mostanában nyugdíjba menni).

Ezen az alapon tudjuk megvalósítani az ideális munkaerőpiaci helyzetet: Megbízóink stabil, piacképes juttatásokat, kulturált, munkavégzést támogató környezetet, szakmai fejlődési lehetőséget és korrekt bánásmódot biztosítanak, a dolgozók pedig lojálisak, lelkiismeretesek, fejlődni akarnak és hosszútávra terveznek.Mi tényleg mások vagyunk

Ha még nem dolgoztál külföldön, egy ilyen munka elvállalása jelentős változást hozhat az életedbe, ezért érdemes minél inkább körbejárnod a témát. Mi úgy tudunk ebben segíteni Neked, hogy a „Segítünk” oldalunkon minden fontos információt megosztunk Veled arról, hogy milyen fajta együttműködésre és segítségre számíthatsz tőlünk a kint töltött mindennapjaidban. (Nem gond, ha innen az álláshirdetésről lépsz át oda, annak az oldalnak az alján is jelentkezhetsz.)

Tudjuk, hogy a munkaerőkölcsönzés és -közvetítés piacán rengeteg a visszaélés, és hogy sok esetben kihasználják azokat, akik külföldi munkatapasztalat, nyelvtudás és helyismeret híján szerencsét próbálnak odakint. De mi vagyunk Számodra a kellemes csalódás. Ha teszel egy próbát, vagyis jelentkezel, beszélsz velünk, személyesen találkozunk, magad is azonnal meggyőződhetsz erről.

Minden feltételre kiterjedő, kész szerződéscsomaggal várunk budapesti irodánkban egy bemutatkozásra, amit természetesen otthon átnézhetsz vagy ehhez ügyvéd, ismerős segítségét is kérheted (amit javaslunk is Neked, hogy még inkább biztonságban érezhesd Magad). Szerződésmintáinkat elsőosztályú ügyvédek és tanácsadók készítik számunkra, valamint teszik aktuálissá folyamatosan a jogszabályi változásoknak megfelelően, mert egyrészt jószándékú, gondoskodó másrészt kockázatkerülő típusú emberek vagyunk.Bátran keress minket, ha további kérdésed van

Igyekeztünk minden fontos tudnivalót összegyűjteni, de ha maradt Benned megválaszolatlan kérdés, akkor írj nekünk a balogh.tamas@univerex.hu e-mail címre vagy csörögj ránk a +36 30 566 6176 telefonszámon.

Jelentkezem az álláshirdetésre

Ha még nincs saját Univerex fiókod, akkor az itt megadott adatokkal létre fog jönni, ezután átkerülsz az adatlap kitöltéséhez. Ezzel párhuzamosan kapni fogsz tőlünk egy visszaigazoló emailt, amiben találsz egy emlékeztető linket. Erre kattintva bármikor elkezdheted vagy folytathatod az adatlapod kitöltését, ha most nem érsz erre rá.

Az adatlap kitöltésére azért van szükség, hogy a lehető legtöbbet tudjuk meg Rólad és arról, hogy miért Te lennél a legalkalmasabb az általad kiválasztott állásra, vagy hogy milyen másik állást tudunk Neked jó szívvel felajánlani, ha az előzőre egy másik jelentkezőt alkalmasabbnak találnánk.Miért érdemes az oldalunkon keresztül jelentkezned?

Az állásra jelentkezéshez a kérdőíveken is megtalálható kérdésekre mindenképpen szükségünk van a válaszaidra, mert részben ezek alapján tudunk Téged értékelni és eldönteni azt, hogy megfelelhetsz-e az általad kiválasztott vagy bármely más állásajánlatunkra.

Mit kapok cserébe ha regisztrálok?

• minden adatlapot egyetlen oldalon ki tudsz tölteni
• bármikor félbeszakíthatod az adatlap, kérdőív kitöltését, újbóli belépéskor innen folytathatod
• adataidat bármikor módosíthatod, illetve egyszerűen lekérdezheted, mely adataidat tároljuk
• profilodat adataiddal együtt bármikor törölheted (pl. ha már találtál állást, vagy más okból)
• profilodnak megfelelő új állásajánlatokról kérésed esetén elsőkézből kaphatsz e-mail értesítést

Arra a célra használjuk fel adataidat, hogy ezek alapján a legmegfelelőbb állásajánlatot kínáló Partnert megtalálhassuk Számodra. Ezért adataidhoz munkatársainkon kívül kizárólag a bennünket szakember toborzással megbízó Partnereink férhetnek hozzá, és azon belül is csak olyan személyek, akinek a rendszerünkben erre jogosultságot adunk (pl. Partnercég HR-ese vagy ügyvezetője). A hozzáférés csak megtekintésre ad jogosultságot, de lemásolást, nyomtatást, továbbküldést vagy bármely más jellegű felhasználást nem teszi lehetővé.

Biztosan szeretnél jelentkezni az állásra? Ha még nem töltötted ki a profilodban található adatlapot, kérünk hogy tedd meg és ha van önéletrajzod digitális formátumban akkor azt is töltsd fel, mivel így sokkal nagyobb eséllyel választunk majd ki Téged a jelentkezők közül! Kattints ide az adatlapod kitöltéséhez.Itt érsz el minket

Felhívhatsz minket telefonon hétköznap 8 és 19 óra között vagy írj nekünk e-mailt.

Irodánk címe: 1149 Budapest, Róna köz 15.
Székhelyünk: 2151 Fót, Juhász Gyula utca 10.

Balogh Tamás

balogh.tamas@univerex.hu
+36 30 566 6176

Mikus Laura

mikus.laura@univerex.hu

KÉRDEZZ ÉLŐBEN

Kedves Látogatónk! Köszöntünk az Univerex Kft. német álláskereső oldalán! Telefonon is elérsz minket: +36 30 566 6176. Miben segíthetünk?
Sziasztok! Csak azt szerettem volna megkérdezni hogy tudom hogy non-stop, de meddig van nyitva??
Kedves Látogatónk! Köszöntünk az Univerex Kft. német álláskereső oldalán! Telefonon is elérsz minket: +36 30 566 6176. Miben segíthetünk?
Sziasztok! Csak azt szerettem volna megkérdezni hogy tudom hogy non-stop, de meddig van nyitva??
Kedves Látogatónk! Köszöntünk az Univerex Kft. német álláskereső oldalán! Telefonon is elérsz minket: +36 30 566 6176. Miben segíthetünk?
Sziasztok! Csak azt szerettem volna megkérdezni hogy tudom hogy non-stop, de meddig van nyitva??